Premierul Ciolos solicitat de magistrati sa condamne public minciunile Ministrului Justitiei Raluca Pruna privind existenta pensiei de 1 miliard pe luna pentru 60 de magistrati

Share this:

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) i-a solicitat printr-o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos “sa condamne oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna” privind faptul ca 60 de magistrati ar beneficia de o pensie lunara de 1 miliard de lei.

“Acest mod iresponsabil de a actiona al Ministrul Justitiei Raluca Pruna este incalificabil, facand dovada unei actiuni inadmisibile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea intregului sistem judiciar si increderea cetatenilor in justitie”, au mai spus magistratii in scrisoare.

Magistratii i-au mai cerut in scrisoare premierului sa explice “opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili”.

Scrisoarea integrala poate fi citita mai jos:

 

13 octombrie 2016

Domnului Dacian Ciolos
Primul-ministru al Romaniei

Stimate domnule Prim-ministru,

In urma afirmatiilor mincinoase facute de Ministrul Justitiei Raluca Pruna vizand existenta a 60 de magistrati care au pensii de peste de 1 miliard de lei vechi pe luna, va solicitam sa explicati opiniei publice ce veti face din pozitia de premier pentru a corecta consecintele acestei dezinformari, ce a produs grave efecte negative asupra imaginii magistratilor si a increderii cetatenilor in justitie.

Atitudinea Ministrului Justitiei Raluca Pruna de a manipula cu buna stiinta opinia publica, sustinand ca ar exista peste 60 de magistrati care ar avea pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe luna, este incalificabila si necesita un raspuns din partea dumneavoastra, ca sef al Guvernului din care face parte si domnia sa.

Va reamintim ca aceasta afirmatie grava a fost facuta inaintea unei intalniri la care Ministrul Justitiei, membru al Guvernului pe care il conduceti, trebuia sa discute cu reprezentantii magistratilor despre problemele din sistemul judiciar si solutiile oferite de magistrati in “Memorandumul privind justitia” pentru a eficientiza justitia din Romania.

Concret, pe data de 21 septembrie, cu cateva zile inaintea intalnirii pe care aceasta trebuia sa o aiba cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, presedintilor Curtilor de Apel si procurorii generali de la acelasi nivel pe tema “Memorandumului privind justitia”, Ministrul Justitiei Raluca Pruna a afirmat pe pagina personala de Facebook ca “as fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum (…) despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii”.

Aceeasi afirmatie a fost apoi intarita de un raspuns oficial pe care Ministerul Justitiei l-a trimis presei, care a confirmat ca “din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii”.

Contrazisa ulterior oficial de Casa Nationala de Pensii, informatia mincinoasa a ministrului Raluca Pruna a fost preluata de toata media, generand o reactie de indignare a cetatenilor asupra corpului magistratilor si personalului auxiliar, in contextul in care acestia atrageau atentia asupra unor probleme reale si grave din sistemului judiciar.

Acest mod iresponsabil de a actiona al Ministrul Justitiei Raluca Pruna este incalificabil, facand dovada unei actiuni inadmisibile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea intregului sistem judiciar si increderea cetatenilor in justitie.

Va solicitam, in consecinta, ca in calitate de Prim Ministru sa condamnati oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna si sa explicati opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili.

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan
Presedinte

Postari Asociate

Share this:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*