UNJR confirma ca zeci de instante au adoptat Memorandumul privind justitia

Share this:

In urma multiplelor solicitari din partea presei, UNJR confirma ca pana in prezent peste 50 de instante si 20 de parchete au adoptat “Memorandumul privind justitia” in care se traseaza o serie de masuri pentru a avea o “justitie eficienta, moderna si de calitate”. In dimineata zilei de 13 septembrie vom face publica lista curenta a instantelor si parchetelor care au adoptat Memorandumul in adunari generale.

Pentru a atrage atentia asupra problemelor din justitie, pe langa adoptarea Memorandumului, in cadrul acelorasi adunari generale, unele instante au decis sa adopte si la alte forme de protest, cum ar fi amanarea cauzelor care nu sunt urgente sau protest cu banderole.

Referitor la informatia ca Ministrul Justitiei Raluca Pruna ar fi initiat o ancheta fata de instantele si parchetele care au adoptat Memorandumul, speram ca informatia sa nu se confirme deoarece ar escalada o situatie deja tensionata.

Situatia tensionata actuala este efectul actiunilor Ministrului Justitiei Raluca Pruna, care prin gresita gestionare a problemelor din sistemul judiciar si lipsa de dialog a generat situatia actuala.
Memorandumul poate fi citit la adresa:

Memorandum privind situatia justitiei in 2016 votat in Adunarile Generale

Judecator Dana Girbovan
Presedinte UNJR

Postari Asociate

Share this:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*